Svänzons - Hällesjö, Furuviken 070627

Denna kvällen blev en härlig tur till Hällesjö från Östersund på Lars-Eriks motorcykel. Det var lite småkyligt emellanåt fast det kände jag att jag kunde leva med, skulle ju ändå hinna få upp värmen på dansen. Vi var på plats typ tio minuter innan det började, vi hade planerat att hinna göra oss iordning lite snabbt. Till vår förvåning var toaletterna låsta så det tog lite längre tid än planerat.

Vi var inte dom första på dansgolvet i den otroligt lilla men samtidigt väldigt charmiga loge. Det var inte så mycket folk från början, vid ca. halv tio tiden började dom flesta på att strömma in. Känner inte att jag kan klaga speciellt mycket på mängden av folk, kanske inte heller på att det var stökigt eller bökigt på något sätt. Jag blev positivt överraskad att det var faktiskt riktigt lugnt där igår. Dansade med några som klagade på att det var lite folk för att vara premiär, och visst just för att vara premiär kanske jag också tyckte att det var lite väl lite folk. Men eftersom logen inte var speciellt stor så tycker jag att det var riktigt lagom. Nästa Onsdag kommer man nog inte ens kunna andas eftersom Jannez nystartar med Jörgen Sandström som basist.

Jag stod över tre danser under kvällen, och samtliga var Herrarnas så mitt danssug försvann lite grann men jag kom igång ganska fort igen. Annars så dansade jag med ganska många nya men många som jag dansar med i Östersund var där så dom jag brukar dansa med dansade jag såklart med. Jag hade en toppen kväll även fast att jag stod så mycket som jag gjorde, vilket inte brukar hända så ofta längre.

Fikat avnjöts på Malins mammas biltak (drickorna fick stå där ialla fall) *fniss*

Efter dansen fortsattes resan hem hit till mig.

På återseende! // YO

Titanix + Vanilla + Mickeys - Aspåsnäset, Logen 070621

Dans på "Näset" dagen innan midsommarafton verkar vara en tradition för dom flesta människor, främst ungdomar som inte vanligtvis eller aldrig annars dansar. Dom flesta av ungdomarna som inte brukar vara ute och dansa var ganska eller väldigt påverkade av alkohol. Det gjorde väl att när jag råkade ut för dom så hade jag inte dom bästa danserna under denna kväll. Men visst då kunde man ju förhoppningsvis prata bort dom danserna. Lyckligtvis så råkade jag inte för spciellt många, och jag när jag inte bjöd tillbaka dom få eller några av dom andra "nybörjarna" så vågade väl dom inte bjuda upp mig mer.

Jag dansade med en hel del nya killar, och förutom "nybörjarna" så var mina dansar med mina nya denna kväll toppen. Vissa bättre än andra, men ingen som jag ville springa bort från (har skett). I övrigt känner jag att min danskrets i Östersundstraken är bra men kommer bli bättre för varje danskväll. Jag har en del jag dansar minst en dans med varje gång jag är där.

Om banden då..dom var helt okej faktiskt. Det var jätteskoj med variation när det gäller utbudet av låtarna. Jag personligen tycker att det är roltigt när banden väljer att spela nya låtar som ligger på topplistor osv. Mickeys bjöd på Markoolio med "Ingen Sommar Utan Reggae" som dom hade övat på hela långa dagen. Jag tycker dom framförde den riktigt bra. För dom som inte hört den kan jag bara säga att det är en låt man blir på bra humör av och det bara spritter i benen.

Det var non-stop dans (21-02) så jag och Lars-Erik tog paus runt elva om jag inte minns fel. Vi köpte "Ost-stutar" och var sin burkdricka, och satt i "cafét" och avnjöt dom goda stutarna och drickorna med infravärmen stekandes mot våra redan varma kroppar.

Sista timmen fick min kropp ett tokryck, mina fötter ville inte riktigt vara med, min rygg och knäna ville inte heller vara med. Kände att myggorna hade bitit mig när vi var utanför och gick så började jag känna av dom när jag dansade några foxxar. Visst var det en person som sa att jag gnällde mycket sista timmen, så jag försökte bita ihop så gått jag kunde. Men jag hade en toppenkväll, stod bara en dans förutom pausen vi tog.

Efter dansen bar det av tillbaka till Selsålandet där det på midsommarafton skulle bjudas in till fest!

På återseende! // YO

Zlips - Långsele, Hanssons Loge 070616

Denna dag visste jag skulle bli en väldigt lång dag, men hur lång hade jag ingen aning om. Det började med att jag skulle åka buss till Östersund, för att bli upplockad av Lars-Erik för att direkt fortsätta en ganska lång bilresa till Laxsjö för att vara med på Rickards minnesstund. Som var väldigt fin, märklig och sorglig. Jag fick knappt fram en tår under hela tiden vi var inne i kyrkan, inte förrän vi gick fram för att tända ljus åt han och jag skulle gå tillbaka och får ögonkontakt med Janne. Han hade tårar i ögonen och han nickade åt mig och när jag satt mig så kom den största klump jag någonsin känt i hela mitt liv. Det kändes som jag skulle kvävas vilken sekund som helst, fick fram två ynka små tårar efter det. När det var slut i kyrkan så gav vi oss i väg till Bygdegården för att avnjuta mackor, gobitar, kaffe, te eller saft. När vi kom dit var det som en lättnad som satt sig i bröstet istället för klumpen. Jag och Lars-Erik satt tillsammans med Christine och Larse i Shake och Maria och Pär. Vi hade en trevlig stund där tillsammans. När vi skulle till att åka så gick vi och pratade lite med Janne, Kjelle och Peo och tre varma goa kramar fick jag.

Då var vi på väg mot Selsålandet, Lars-Eriks sommarställe för att fixa oss inför dansen eftersom vi hade någon timmes körning kvar att göra. På vägen dit efter att vi upptäckt att affären var stängd i närheten så insåg vi att vi inte skulle hinna äta innan dansen. Jag ringde mamma och frågade om det skulle finnas mat över åt oss, och naturligtvis fanns det det. Så vi försökte skynda oss hem till Långsele så fort vi kunde. Kastade långsamt i oss maten :o), snackade lite skit, gick och polerade betarna så var det dags att köra den lilla bit det är till Hnassons från mina föräldrar.

Vi kom dit tre minuter över, dansen hade inte börjat än :-O! Så vi skyndade oss in så vi inte skulle missa första, vi hann precis *leer*. Det blev en riktigt bra danskväll, mycket bra dansanta människor och såklart en del "bybor" som alltid tar sig dit upp. Jag tycker det var lagom mycket folk, lite stökigt ibland när gubbarna kom in på golvet..annars väldigt lugnt. Jag dansade med en hel del nya killar, buggade fruktansvärt mycket ochdet kan jag tala om att det känns i kroppen idag *aaaaaajjj* Men jag hade otroligt roligt och det är alltid lika kul att komma hem och dansa med dom jag började dansa med på "Logen".

Kvällen slutade med att jag hade fått ett uppdrag av min kära kusin Camilla som var på besök i Långsele i helgen, att hälsa Matts i Zlips från henne  och ge han en kram eftersom dom umgicks för X antal år sedan. Jag stod och försökte förklara henne lite för han, men han sa att han skämdes för att det inte var någonting som sa klick. Han bad mig hälsa henne att mejla honom. Tror inte det behövdes för hon kom upp dit precis efter att vi hade åkt. Vet ingenting mer än att hon skrev att "Det var jättekul att träffa honom/dom." och "Han är väldigt trevlig". Kul att det just är Matts som Millan kände, han verkar så trevligt och häftig på något sätt :o)

Fikat, det blev ingenting mer än en 33cl dricka var utanför Lars-Eriks bil.
Jag hade en kanonkväll och dansade kvällens alla danser..till och med extralåten.
När det var dags för hemresa följde jag Lars-Erik till Selsålandet.

På återseede! / YO


Expanders - Kovland, Ånäsparken 070614

Det började med att jag höll på att komma försent för jag hade fått ett uppdrag av bror min att åka och hämta några daragrejor hos mitt ex. Det var spöregn, så det var ganska läskigt att köra eftersom jag hade ganska så bråttom och är lite ovan än. När jag kom fram så råkade jag parkera bilens passagerarsida rakt på en otroligt djup vattenpöl, det var inte så kul eftersom centrallåset har fått ett litet fel så man måste låsa på passagerarsidan. Så jag var alldeles dyngsur om fötterna, kändes som att det blev torrt oväntat fort eller kanske att det byttes ut mot svett *fniss*.

Vi var tre danspar på golvet när första dansen började, allt eftersom droppade det in folk. Det var inte mer än kanske 70 pers där. Det var ju lite lite men samtidigt gick det väldigt bra att dansa och jag dansade kvällens alla danser. Vilket inte hänt speciellt ofta, men på senaste tiden har det blivit mer och mer så. :o) Jag är inte det minsta negativ att det var så pass lite folk som det var, man kan väl säga att det var en mer familjer känsla i hela logen. Jag hade så otroligt roligt, buggade nästan alla snabba (kändes det som), dansade med en hel del nya och till och med en dubbelbugg också.

Dansen innan pausen höll Expanders och vi i publiken en tyst minut för Rickard Holm i Jannez. Det var mäktigt och härligt, sorligt och fruktansvärt skönt.

Fikat avnjöt jag och Lars-Erik i hans bil, vilket bestod av en halv macka var och en 33cl dricka.

När kvällen var slut så bar det iväg hem till Sundsvall igen!

På återseende! / YO